ARBOmedia vinde Hallmark in Romania

Hallmark lanseaza oferta de spatiu publicitar in Romania, incepand cu 1 septembrie. ARBOmedia a obtinut contul.

Comunicatul ARBOmedia:

Hallmark vinde publicitate in Romania prin ARBOmediak

Bucuresti, 27 Iulie 2006 – Hallmark Channel isi deschide spatiul de publicitate pentru clientii din Romania. Incepind cu 1 septembrie 2006, ARBOmedia va reprezenta in calitate de regie de publicitate canalul de filme si seriale Hallmark si, totodata, va functiona ca birou de marketing al acestuia pentru piata locala.

ARBOmedia a fost aleasa ca regie de vanzari in urma unei licitatii organizate pe piata de publicitate din Romania de Sparrowhawk International Channels Limited, proprietar al versiunilor non-US ale canalului Hallmark. Incepand cu data de 1 iulie 2006, datele de audienta ale canalului Hallmark sunt raportate in cercetarea realizata de TNS-AGB International. Conform acestor date, in perioada 1-26 iulie 2006, pe targetul sau principal, compus din publicul feminin din mediul urban, cu varsta intre 25 si 55 ani, Hallmark a fost postul cu cea mai mare audienta dintre toate canalele internationale prezente in Romania. In aceasi perioada, Hallmark a inregistrat si cea mai mare audienta dintre canalele de filme, atat pe intregul interval al zilei, cat si in prime time.

„Succesul ARBOmedia in licitatia pentru Hallmark se datoreaza abordarii strategice propuse, capacitatii de intelegere a pietei autohtone, precum si adaptarii la cerintele pietei pentru solutii media integrate. Prin reprezentarea Hallmark Channel atat in vanzarile de publicitate, cat si in conceperea si implementarea strategiilor de marketing, vom putea sa corelam mult mai bine doua domenii complementare fundamentale care asigura succesul unei statii. Ceea ce ne propunem noi reprezinta o deschidere de drum pe piata canalelor tematice internationale: concentrarea serviciilor locale la un singur furnizor’, a spus Serban Ciusca – Managing Director ARBOmedia

Directorul comercial al canalului Hallmark, Colin McLeod, a adaugat: „Decizia noastra de a lansa vanzarile de publicitate a venit ca urmare a introducerii feed-ului romanesc pe Hallmark Channel. Pe langa publicitate, vom asigura un grad mai ridicat de personalizare locala, incluzand difuzarea materialelor de tip promo in limba romana, precum si o grila imbunatatita pentru publicul romanesc. Am investit mult in grila de toamna-iarna si, cu sprijinul ARBOmedia in activitatile de marketing, ne asteptam la noi cresteri ale audientelor in aceasta perioada.�

Despre Sparrowhawk Media Group
Sparrowhawk este un grup de companii media care administreaza canale TV si distributia de programe TV pe plan international. Grupul este condus de David Elstein, iar David Hulbert este Director Executiv. Sustinut de Providence Equity Partners si 3i, Sparrowhawk detine si difuzeaza variantele internationale (non-US) ale canalului Hallmark, Movies 24 si Kidsco. Cele 18 feed-uri internationale ale Hallmark acopera 152 de tari si ajung la peste 60 de millioane de abonati din Marea Britanie, Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Australia, America Latina si Asia. Movies 24 este un canal de filme recent lansat in Marea Britanie si care va fi difuzat international in viitorul apropiat, in timp ce Kidsco va fi lansat in 2007. Sparrowhawk detine si o statie de transmisie ultramoderna in Denver, Colorado, care asigura facilitati de transmisie atat pentru Sparrowhawk, cat si pentru alte canale care opereaza in cadrul Sparrowhawk Broadcast Services. Divizia de distributie de programe a Sparrowhawk detine drepturile internationale pentru mai mult de 580 mini-serii / filme tv in arhiva de distributie a Sparrowhawk (fosta Crown Media / Hallmark Library) si incorporeaza de asemenea serviciul de mesaje mobile video pe telefoanele mobile TxtBIG!

Despre ARBOmedia
Compania ARBOmedia are 11 ani de experienta pe piata romaneasca, ca filiala a celei mai mari regii de publicitate multimedia independente din Europa, cotata la Bursa din Frankfurt si reprezentata in 7 tari europene: Germania – sediul central, Cehia, Polonia, Romania, Slovacia, Spania si Turcia.

ARBOmedia Romania gestioneaza in prezent spatiul publicitar a peste 200 de vehicule media: reteaua nationala de print local, televiziunile tematice Hallmark, Jetix si U, 17 publicatii nationale (Sapte Seri, grupul Vogel-Burda, grupul Egmont), reteaua nationala InStoreTV, Radio Total, peste 180 de website-uri.

Andreea Carceoreanu
PR & Communication Manager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *