EMI se listează la bursa din Frankfurt

Acţiunile EMI Deutschland, subsidiarul ARBOmedia, au fost listate ieri la Bursa din Frankfurt. Vor începe să se vândă din 2008, după o perioadă de promovare a emisiunii. Numărul de acţiuni listate e de 1 milion, iar în prima zi preţul a fost de 11,60 euro, cu creştere de 10 cenţi până la 11,7 euro. EMI (European Media Investment AG) este subsidiarul care printre altele gestionează expansiunea pe piaţa ziarelor locale, în România.

EMI a anunţat anterior expansiunea pe piaţa locală, care constă în tipografii şi achiziţia unor noi titluri locale. Aici se vorbeşte despre o decizie “strategică” privind România. Detalii despre operaţiunile româneşti dă “Business Standard”.

Na, c-am dres-o.

Comunicatul de presă:

Compania EMI European Media Investment AG din Germania a fost listata la bursa din Frankfurt

Bucuresti, 19 septembrie 2007. Compania EMI European Media Investment AG din Germania a fost listata la Bursa din Frankfurt incepand cu 18 septembrie 2007. Actiunile vor incepe sa se vanda abia la inceputul anului 2008, pana atunci fiind o perioada de promovare a emisiunii. Au fost listate 1 milion de actiuni, iar in prima zi pretul a fost de 11.60 euro / actiune. In 12 ore de la listare pretul a crescut cu 10 centi, la 11.70 euro / actiune. Compania face parte din grupul ARBOmedia AG, cea mai mare regie de publicitate multimedia independenta din Europa, de asemenea listata la Bursa din Frankfurt, reprezentata in sapte tari europene, printre care si in Romania.

EMI European Media Investment AG detine pachetul majoritar de actiuni al companiilor care editeaza cotidienele Ziarul de Iasi, Viata Libera Galati, Obiectiv – Editie de Vaslui, Monitorul de Alba, Monitorul de Sibiu si Monitorul de Cluj, precum si saptamanalul Monitorul de Medias.

Silviu Ispas, Managing Director al EMI Romania a declarat: „Listarea la Bursa din Frankfurt reprezinta un pas important in realizarea proiectelor companiei. Procesul listarii pe o bursa vest-europeana de traditie a unei companii care are participatii numai in Romania a fost unul destul de dificil. Dosarul de Bursa a fost auditat de experti financiari si de avocati ai bancilor care asigura tranzactionarea pe bursa, acestia fiind deosebit de atenti la toate detaliile tranzactiilor precum si la evolutia financiara si prognozele companiilor subsidiare. Acum putem continua in forta proiectul nostru demarat in urma cu un an, avand asigurat confortul dat de increderea investitorilor in acest proiect.”

Pe termen scurt compania vizeaza lansarea unui nou cotidian in Braila precum si deschiderea unei tipografii proprii in Iasi. Pe termen mediu si lung obiectivul este de a detine participatii in companii care editeaza cotidiane locale in peste 20 de judete din Romania. In principal sunt vizate companii care au deja un parteneriat cu ARBOmedia.net in domeniul vanzarii de spatiu publicitar. Nu sunt insa excluse din strategia pe termen mediu achizitii de actiuni in cadrul altor editori locali deschisi la o astfel de cooperare precum si lansarea de noi titluri locale.

  1. Iulian Comanescu Reply

    Bogdan: mulţumesc şi aici pentru link. Până la urmă, noutatea era listarea la Bursa din Frankfurt. M-a păcălit faptul că în Germania s-a anunţat “decizia strategică de intensificare a expansiunii” în România mult după ce s-a anunţat în România. De obicei, ordinea e inversă.

    Oricum, reiese că s-a vorbit la nivel de board de asta.

  2. Cristian Reply

    A propos de prezenţe germanofone pe piaţa românească, ceva pronosticuri odată cu instalarea lui Marius Hagger la Ringier Romania?

Post your thoughts