Antena 1 in tratative cu RTL pentru vanzare

O stire “7 plus”, care a ajuns la mine via Forum bursier: Tratative intre RTL si Antena 1. Camelia Voiculescu confirma (dau versiunea in engleza, ca pe aia in romana n-o am):

Antena 1 is a successful Romanian business open to the future, and the future is marked by globalisation and development opportunities, whether we like it or not. In such context, exploratory talks with world-reputed strategic investors in the television industry should be regarded as natural. I am resolute to make Antena 1 into No 1 in the television industry in Romania.

Exista doua scenarii aici: unul ca Antena 1 o sa vanda de tot la RTL, ceea ce inseamna ca familia Voiculescu ar ramane fara un post rentabil, dar care, e drept, a fost acuzat de a face jocurile patronului. Vezi ce s-a spus despre cearta dintre Voiculescu si Dinescu, la emisiunea Gabrielei Firea, e drept, petrecuta pe Antena 3.

Al doilea – ca structura de actionariat rezultata ar putea fi mixta. Avantaje: capitalizare, know-how de la RTL, o umbrela de credibilitate care sa contracareze reputatia nu foarte buna a Antenelor.

Oricum ar fi, RTL cauta si alte posturi prin Europa de Est. Vezi o poveste mult mai clara expusa de Marius Dragomir in Czech Business Weekly, referitoare la toamna anului trecut:

http://www.cbw.cz/phprs/2005091215.html

Ce putem induce din toata chestia: ca magnatii romani de media se fardeaza pentru printii pe cal alb ai globalizarii. E exagerat sa ne gandim ca schimbarile din managementul Stirilor Antena 1 (Mandruta sef, Petreanu si mai sef) au legatura cu negocierile cu RTL?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *