Andreea Liptak, Iulia Vîntur şi Irina Marinescu îşi pun vânătăile la bătaie contra violenţei domestice

Andreea Liptak (Ştirile Pro TV), Iulia Vântur (Dansez pentru tine) şi Irina Marinescu (designer vestimentar) au acceptat propunerea Marie-Claire de a se poza cu un machiaj special, constând în vânătăi şi altele asemănătoare, realizat de Alexandru Abagiu, în Campania împotriva violenţei domestice iniţiate de Marie-Claire România. Cele trei frumoase doamne şi domnişoare sunt bine mersi, imaginile de mai jos sunt doar aparenţe.

Comunicatul de presă:

Iulia Vântur, Andreea Liptak şi Irina Marinescu spun NU violenţei domestice

Marie Claire publică, în numărul de decembrie, imagini şocante cu vedete care s-au alăturat campaniei împotriva violenţei domestice iniţiate de revistă.
Cele trei vedete au acceptat să pozeze pentru Marie Claire cu un machiaj ce reproduce rănile provocate de violenţă. Prin aceste imagini şocante, ele vor să atragă atenţia asupra celor zece mii de românce agresate în fiecare an – care trec neobservate.

„M-am hotărât să mă implic în această campanie pentru că vreau ca victimele să înţeleagă că nimeni altcineva, în afară de ele, nu are drept asupra vieţii şi sănătăţii lor. Am decis să mă implic şi printr-o fotografie şocantă, aşa cum este de fapt violenţa domestică – şocantă şi traumatizantă“, a declarat, pentru Marie Claire, Iulia Vântur, prezentator al emisiunii Dansez pentru tine şi al Ştirilor Pro TV, în dimineţile de weekend.

„Nu există motiv plauzibil pentru care un bărbat ar avea dreptul să lovească o femeie“, spune, în Marie Claire, fashion designerul Irina Marinescu. „Nu există greşeli ce pot fi pedepsite astfel. Atunci când cineva greşeşte, îi poţi arăta în zeci de feluri că te-a rănit sau că te-a dezamăgit, poţi pleca… dar nimeni nu îţi dă dreptul să loveşti.“

Andreea Liptak, care prezintă Ştirile Pro TV de dimineaţă, de luni până vineri, povesteşte în Marie Claire că a fost marcată de un reportaj realizat în Arad. O mamă şi fiul ei, victime ale violenţei în familie, erau internaţi în spital. „Nu mi-a fost dat să văd o imagine mai înfiorătoare!“, spune Andreea. „Ori de câte ori văd câte un reportaj despre violenţă, mă întreb dacă mama şi băiatul ei sunt bine acum. M-am gândit la ei când am acceptat această şedinţă foto. Am încercat să mă transpun, dar până şi această încercare de a-ţi induce durerea este copleşitoare, este epuizantă.“

Campania a fost demarată odată cu lansarea revistei Marie Claire printr-un reportaj amplu ce conţine mărturia unei femei care a îndurat loviturile soţului timp de 17 ani. În urma reacţiilor numeroase primite de la cititoare, Marie Claire a iniţiat un marş de protest împotriva violenţei domestice, în colaborare cu Fundaţia Sensiblu. La marş au participat zeci de femei îmbrăcate în alb sau în rochii de mireasă alături de redacţia revistei şi de Mona Muscă, iniţiatoarea Legii nr. 217/2003 împotriva violenţei în familie.
Editorii Marie Claire au fost la Penitenciarul de maximă securitate Bucureşti-Rahova unde au ascultat confesiunea unui om închis pentru crimă şi au încercat să înţeleagă de ce unii bărbaţi se transformă din iubiţi, în criminali.

Numărul de decembrie al revistei Marie Claire se găseşte la punctele de vânzare începând cu data de 26 noiembrie şi conţine imagini şocante şi declaraţii ale celor trei vedete.

Marie Claire este mai mult decât o revistă şi frumuseţe, care se implică în problemele sociale care le afectează pe femei. Cititoarele Marie Claire sunt educate, interesate de stil, dar sunt mai mult decât nişte femei frumoase. Sunt puternice, cu simţul reponsabilităţii şi luptă pentru cauzele în care cred.

Revista Marie Claire, înfiinţată în 1937 în Franţa, are 33 de ediţii internaţionale şi peste 15 milioane de cititori în întreaga lume. În România, revista a apărut în aprilie 2008 şi este editată de trustul Sanoma Hearst Romania SRL.

Fotografiile ataşate vor fi creditate:
Foto: Alex Gâlmeanu/Marie Claire
Machiaj: Alexandru Abagiu
Coafură: Cristina Trohani/Trohani Hair Studio

Pentru mai multe informaţii:
Mara Stroe, maraDOTstroeATsanomahearstDOTro.
Telefon: 031 225 87 00

Post your thoughts