Andreea Liptak, Iulia Vîntur și Irina Marinescu își pun vânătăile la bătaie contra violenței domestice

Andreea Liptak (Știrile Pro TV), Iulia Vântur (Dansez pentru tine) și Irina Marinescu (designer vestimentar) au acceptat propunerea Marie-Claire de a se poza cu un machiaj special, constând în vânătăi și altele asemănătoare, realizat de Alexandru Abagiu, în Campania împotriva violenței domestice inițiate de Marie-Claire România. Cele trei frumoase doamne și domnișoare sunt bine mersi, imaginile de mai jos sunt doar aparențe.

Comunicatul de presă:

Iulia Vântur, Andreea Liptak și Irina Marinescu spun NU violenței domestice

Marie Claire publică, în numărul de decembrie, imagini șocante cu vedete care s-au alăturat campaniei împotriva violenței domestice inițiate de revistă.
Cele trei vedete au acceptat să pozeze pentru Marie Claire cu un machiaj ce reproduce rănile provocate de violență. Prin aceste imagini șocante, ele vor să atragă atenția asupra celor zece mii de românce agresate în fiecare an – care trec neobservate.

„M-am hotărât să mă implic în această campanie pentru că vreau ca victimele să înțeleagă că nimeni altcineva, în afară de ele, nu are drept asupra vieții și sănătății lor. Am decis să mă implic și printr-o fotografie șocantă, așa cum este de fapt violența domestică – șocantă și traumatizantă“, a declarat, pentru Marie Claire, Iulia Vântur, prezentator al emisiunii Dansez pentru tine și al Știrilor Pro TV, în diminețile de weekend.

„Nu există motiv plauzibil pentru care un bărbat ar avea dreptul să lovească o femeie“, spune, în Marie Claire, fashion designerul Irina Marinescu. „Nu există greșeli ce pot fi pedepsite astfel. Atunci când cineva greșește, îi poți arăta în zeci de feluri că te-a rănit sau că te-a dezamăgit, poți pleca… dar nimeni nu îți dă dreptul să lovești.“

Andreea Liptak, care prezintă Știrile Pro TV de dimineață, de luni până vineri, povestește în Marie Claire că a fost marcată de un reportaj realizat în Arad. O mamă și fiul ei, victime ale violenței în familie, erau internați în spital. „Nu mi-a fost dat să văd o imagine mai înfiorătoare!“, spune Andreea. „Ori de câte ori văd câte un reportaj despre violență, mă întreb dacă mama și băiatul ei sunt bine acum. M-am gândit la ei când am acceptat această ședință foto. Am încercat să mă transpun, dar până și această încercare de a-ți induce durerea este copleșitoare, este epuizantă.“

Campania a fost demarată odată cu lansarea revistei Marie Claire printr-un reportaj amplu ce conține mărturia unei femei care a îndurat loviturile soțului timp de 17 ani. În urma reacțiilor numeroase primite de la cititoare, Marie Claire a inițiat un marș de protest împotriva violenței domestice, în colaborare cu Fundația Sensiblu. La marș au participat zeci de femei îmbrăcate în alb sau în rochii de mireasă alături de redacția revistei și de Mona Muscă, inițiatoarea Legii nr. 217/2003 împotriva violenței în familie.
Editorii Marie Claire au fost la Penitenciarul de maximă securitate București-Rahova unde au ascultat confesiunea unui om închis pentru crimă și au încercat să înțeleagă de ce unii bărbați se transformă din iubiți, în criminali.

Numărul de decembrie al revistei Marie Claire se găsește la punctele de vânzare începând cu data de 26 noiembrie și conține imagini șocante și declarații ale celor trei vedete.

Marie Claire este mai mult decât o revistă și frumusețe, care se implică în problemele sociale care le afectează pe femei. Cititoarele Marie Claire sunt educate, interesate de stil, dar sunt mai mult decât niște femei frumoase. Sunt puternice, cu simțul reponsabilității și luptă pentru cauzele în care cred.

Revista Marie Claire, înființată în 1937 în Franța, are 33 de ediții internaționale și peste 15 milioane de cititori în întreaga lume. În România, revista a apărut în aprilie 2008 și este editată de trustul Sanoma Hearst Romania SRL.

Fotografiile atașate vor fi creditate:
Foto: Alex Gâlmeanu/Marie Claire
Machiaj: Alexandru Abagiu
Coafură: Cristina Trohani/Trohani Hair Studio

Pentru mai multe informații:
Mara Stroe, maraDOTstroeATsanomahearstDOTro.
Telefon: 031 225 87 00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *