Ana Nita, redactor-sef la Libertatea

S-a oficializat la sedinta de la Ringier, de la 19.15. Ramane tot departamentul de monden de la “Libertatea”.

Bla-bla-ul oficial:

ANA NITA ESTE NOUL REDACTOR-SEF AL COTIDIANULUI LIBERTATEA

17 octombrie 2006 – Incepand de maine, 18 octombrie 2006, Ringier Romania o numeste pe Ana Nita in functia de redactor-sef al cotidianului Libertatea. Ana Nita a fost pana in prezent redactor-sef adjunct, coordonand departamentul Mass-Media/Vedete, suplimentul de weekend si editia de duminica ale ziarului Libertatea.

Sub conducerea ei directa, editia de duminica a ziarului Libertatea si-a consolidat pozitia de lider pe piata publicatiilor de duminica, crescand de la un tiraj de 187.708 la 224.420 in prezent.

Suplimentul de weekend este in prezent cel mai citit supliment de gen din Romania, avand un tiraj de 471.608 exemplare.

Incepand cu aceeasi data, 18 octombrie 2006, Ana Nita va prelua integral responsabilitatea producerii ziarului. Echipa pe care o va coordona Ana Nita este formata din tot personalul departamentului pe care l-a condus pana in prezent si din alti jurnalisti, nume consacrate ale ziarului Libertatea.

Redactorul-sef adjunct al ziarului Libertatea va fi Irinel Antoniu. Irinel Antoniu are 32 de ani si a absolvit in anul 1996 Facultatea de Jurnalism. A facut parte din echipa ziarului Libertatea din anul 1993 pana in 2005, ocupand functiile de redactor la sectia Social, redactor la sectia Bucuresti si, ulterior, sef sectie Bucuresti.

Adrian Halpert, fostul redactor-sef al ziarului Libertatea, a decis sa paraseasca trustul Ringier Romania. Dorim sa ii multumim lui Adrian Halpert pentru contributia pe care a avut-o in a face din Libertatea ziarul numarul 1 din Romania.

Thomas Landolt, General Manager al Ringier Romania, a declarat:
�Sunt incantat ca Ana Nita a acceptat sa preia conducerea editoriala a ziarului, ea fiind prima optiune din planurile succesorale ale companiei Ringier pentru ziarul Libertatea. De aceea, am toata increderea ca are nu numai potentialul, dar si experienta necesare, lucru confirmat si de consultantii nostri editoriali care au lucrat pe parcursul anilor cu ea. Stiu cu certitudine ca Libertatea este un ziar puternic si sunt convins ca va continua sa fie o poveste de succes.�

Ana Nita a declarat:
�Am acceptat sa preiau conducerea editoriala a ziarului Libertatea ca pe o etapa fireasca in viata mea profesionala pentru ca in ultimii 12 ani am participat la construirea celui mai puternic brand din presa scrisa din Romania. Colegii mei impreuna cu care voi continua proiectul Libertatea sunt nume validate de sutele de mii de cititori care aleg zilnic, fara echivoc, oferta editoriala a acestei echipe.�

Ana Nita are 32 de ani. A absolvit in anul 1998 Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia – Engleza-Spaniola, Universitatea Bucuresti. Lucreaza la ziarul Libertatea din anul 1994, cand s-a angajat ca redactor la sectia Externe, ocupand apoi functiile de Sef Departament Media-Monden, Editor Coordonator Media-Monden si redactor-sef adjunct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *