Am câștigat în prima zi. CLICK AICI să vezi ce!!!

Deci, după prima zi de referendum bilanțul ar fi așa:

 • Nu există o masă critică de cretini agresivi care vor să-ți facă ordine la tine acasă
 • Țăranii, mediul rural, îi doare-n cot de problema căsătoriei gay, care nu există pentru ei (scuzați anacolutul)
 • Popchii n-au implementat pastorala cu râvnă. Aici ar fi mult de discutat
 • Cineva acolo sus ne iubește
 • Suntem mult mai asemănători decât diferiți.

Mâine, probabil, se atinge pragul și tot restul, dar ce înseamnă asta la un vot fără miză? S-au scremut să răstoarne țara cu susu-n jos și în loc de asta ne-au dat un sentiment de comuniune.

UPDATE: Așa cum știm, referendumul nu a fost validat, contrar a ceea ce ne așteptam cu toții. Asta face toate cele de mai sus cu atât mai valabile.

6 thoughts on “Am câștigat în prima zi. CLICK AICI să vezi ce!!!”

   1. Definitia legala decurge din definitia comuna, cea folosita de tot omul pe strada si trecuta in dictionar. Eu despre aia v-am intrebat. Mai nou insa mai marii lumii vor sa fie invers: lumea sa inteleaga, dictionarele sa consemneze si limbajul sa se conformeze la ce stabilesc juristii. Impotriva acestui lucru am votat eu la referendum.
    Definitia dumneavoastra nu specifica doua persoane (“casatoria liber consimtita intre soti”). O uniune contractuala se poate incheia intre oricate persoane. In sensul comun, casatoria are si alte cerinte care dispar daca o limitam la un contract : o uniune conjugala, permanenta, exclusiva, non-incestuoasa.

    1. Nu sunt jurist, dar se poate vorbi la infinit pe tema asta. Credeți totuși că e un motiv de referendum sau că în “soți” se ascunde o amenințare apocaliptică? În funcție de asta ne stabilim acțiunile. Mai ales când ne costă 43 de milioane de euro și lucrurile cu adevărat amenințătoare – sistemul de sănătate, învățământul la pământ, datoria publică – sunt altele.

     1. La fel de inoportuna a fost discutia si in occident, pana decizia le-a fost luata din mana cetatenilor. Nimeni nu a vazut o amenintare apocaliptica, doar “the end of the world as we know it.”

 1. Deci chestiile astea sunt un fel de milestones care consfințesc o schimbare de percepție publică? Interesant. Mie mi se pare că referendumul ăsta a făcut servicii cauzei LGBT, altfel, la modul “unde dai și unde crapă”.

  În fine, eu unul chiar cred că am consumat destulă energie pentru povestea asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *