Adrian Sârbu live, pe internet

Nu mai știu unde am văzut că pe 18 și 19 octombrie are loc o întâlnire a investitorilor CME, acționarul majoritar al Pro TV, la București. A venit și comunicatul de presă, care cuprinde un detaliu interesant: prezentările, printre care se numără și cea a lui Adrian Sârbu, vor fi transmise live pe internet, la CETV-Net.com. E vorba de un webcast audio și slide-urile prezentării. Data și ora: 18 octombrie, 9.30 a.m. EET (adică 10.30 după ora de vară, pe care încă suntem?).

Slide-urile și înregistrarea audio vor putea fi accesate și după întâlnire. Partea lui Adrian Sârbu e cu atât mai interesantă cu cât omul nu dă interviuri și a apărut, din câte-mi amintesc, doar de două ori pe propriul post de televiziune: la unu și 10 ani de la lansare.

Detaliu cu sau fără importanță: Un jurnalist pe care îl cunosc are o înregistrare cu un lung și consistent interviu, audio, cu același Adrian Sârbu. Nu vrea să o facă publică fiindcă nu mai lucrează în locul căruia îi fusese destinat interviul. Ce credeți, trebuie să-l țină la cutie?

Comunicatul de presă:

CENTRAL EUROPEAN MEDIA ENTERPRISES TO WEBCAST
INVESTOR MEETING PRESENTATIONS

HAMILTON, BERMUDA – October 10, 2007 – Central European Media Enterprises Ltd. (“CME”) (Nasdaq/Prague Stock Exchange: CETV) announced today that the company will webcast presentations made during its Investor Meeting to be held in Bucharest, Romania, on October 18 and 19, 2007. A live audio webcast and presentation slides will be available on CME’s website www.cetv-net.com beginning at 9:30 a.m. Eastern European Time (2:30 a.m. Eastern Standard Time) on Thursday, October 18, 2007. Replays of the live audio webcast and the presentation slides will remain accessible on CME’s website following the Investor Meeting. A studio tour on October 19 will not be webcast.

The program will include presentations from Michael Garin, Chief Executive Officer; Adrian Sarbu, Regional Director for the Czech Republic, Slovak Republic and Romania; Marijan Jurenec, Director of the Adriatic Region; Marina Williams, Executive Vice President; Petr Dvořák, General Director of TV NOVA; and Václav Mika, General Director of Markíza TV. An agenda for the Investor Meeting is available at www.cetv-net.com.

CME is a TV broadcasting company operating leading networks in six Central and Eastern European countries with an aggregate population of approximately 90 million people. The company’s television stations are located in Croatia (Nova TV), Czech Republic (TV Nova, Galaxie Sport), Romania (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema and Sport.ro), Slovakia (Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (POP TV, Kanal A) and Ukraine (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi). CME is traded on the NASDAQ and the Prague Stock Exchange under the ticker symbol “CETV”.

7 thoughts on “Adrian Sârbu live, pe internet”

 1. 1. Webcasturile corporatiilor sunt deja o practica normala. Uneori ai nevoie de un cod ca se le accesezi live.

  2. Jurnalistul care are inregistrarea audio cu dl. Sirbu: cred ar trebui sa predea inregistrarea ziarului unde era angajat la ora aceea, iar ziarul sa decida ce face cu ea.

 2. Cred ca interviul trebuie difuzat. Nu conteaza ca nu mai lucreaza acolo. Sper sa fie interesant. De ce nu l-ar posta pe net? In plus, banuiesc ca sunt destule site-uri care l-ar promova.

 3. Trebuie sa-l tina pentru el. La cutie inseamna la pastrare pentru cand va fi oportun. Ceea ce este mai mult decat deontologic. Este scabros :-). Sincer insa, chiar nu cred ca Sarbu poate prezenta atat de mult interes.

 4. Eu: “La cutie” inseamna, deocamdata, ca nu-l da, pur si simplu – si nu ca il pregateste dracu’ stie pentru ce. Interviurile nepublicate isi pierd interesul in timp. Nu inteleg totusi de ce ai asteptari atat de proaste. Omul respectiv chiar isi batea capul daca e bine sa-l publice sau nu. Raspunsul lui e in mom. asta negativ. Eu as inclina sa cred ca e sunt lucruri de interes public acolo (nu bombe de presa, dar ceea ce face si gandeste Sarbu e interesant, mai ales ca nu prea aflam), asa incat publicarea s-ar justifica, pentru ca sa fii in serviciul public.

  Emil: la “2” nu stiu ce sa zic. Probabil ca a existat un contract de cesiune de drepturi de autor intre jurnalist si ziar, deci proprietarul legal al materialului ar fi ziarul, cum zici. Insa moralmente, cred ca meritul e al jurnalistului respectiv – ca dovada faptul ca publicatia cu pricina nu a revenit asupra subiectului. Am senzatia ca ziarul nu a “mai vrut” interviul, nici macar pe asta, existent, din motive foarte incurcate. Oricum, nu e vorba de ceva cu care jurnalistul a plecat in chip de trofeu de la ziarul respectiv si pe care refuza sa-l predea.

 5. Oricum, exista doua sau chiar trei tipuri de argumentatie etica in cazul asta:

  1. deontologia jurnalistului: acesta se afla in serviciul public si trebuie sa faca publice informatii care intereseaza publicul sub orice forma, atata timp cat nu afecteaza viata personala a lui Sarbu, in cazul de fata.

  2. relatia etica dintre jurnalist si angajator: sa zicem ca jurnalistul ar scapa de problema daca ar preda originalul inregistrarii. Cum sta el cu faptul ca in felul asta interviul e ca si cand n-ar fi fost si aduce un deserviciu publicului?

  3. ceva intre etica general umana si si cea profesionala: Adrian Sarbu a oferit un interviu pentru publicatia X, jurnalistului Y, in anumite conditii. E o intelegere destul de frecventa in presa (vezi si la case mai mari – GQ a eliminat recent un articol hipercritic cu Hillary Clinton ca sa primeasca o coperta cu Bill Clinton), dar eu nu consider genul asta de intelegere ca pur jurnalistica. Asa ca nu pot decat sa constat ca in situatia publicarii, se incalca un gentlemen agreement intre Adrian Sarbu si jurnalist. Inca o data, pastrarea intelegerii implica prejudicii pentru public, conform rationamentului de la 1.

  In fine, ar mai fi de examinat si “binele” ziaristului. E destul de simplu: daca pastreaza interviul, o duce bine. Daca ii da drumul, isi strica relatia cu Adrian Sarbu, or… e bine sa nu te pui rau cu acesta. Jurnalistul respectiv ar putea fi acuzat prin urmare de oportunism daca nu publica interviul, la fel cum ar putea fi acuzat de prostie daca il publica, pentru un moment da faima.

 6. Nici nu-mi vine sa cred ca pe un blog specializat de media nu a aparut inca principala informatie care va fi lansata diseara!

  Eu zic sa va conectati ca o sa aveti ce vedea!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *