Adrian Halpert şi Cristi Stancu au de luat nişte bani de la Ringier, pe care nu-i iau

Sau cel puţin aşa am înţeles eu din mail-ul pe care l-am primit pe officeATcomanescu.ro. Era vorba de nişte bonusuri pe care Ringier nu le-a plătit. Desigur, trebuie văzut ce zice şi Ringier. Dacă zice ceva.

UPDATE: Am vorbit la telefon cu Adi Halpert pentru o altă treabă şi mi-a confirmat situaţia. Adrian mi-a spus că bonusurile nu au fost plătite, deşi cel care a propus plata lor la termenul respectiv a fost chiar Thomas Landolt.

Cât priveşte informaţiile “Danielei”, e prea puţin probabil să fie Daniela Radu, fosta şerifă de resurse umane de la Ringier şi actualul publisher de la Publimedia, fiindcă o cunosc şi nu e tonul ei, ca să nu vorbim de indiciile electronice, care nu duc nici la Publimedia, nici la Ringier. Din tot ce zice ea acolo, parţial adevărată pare povestea cu laptopurile, dar e vorba de nişte calculatoare care s-au dat angajaţilor Ringier acum câţiva ani, din câte-mi amintesc, cam cum se dau taxiurile “la rămâneri”. Dacă oamenii au plecat cu nişte laptopuri, e foarte posibil să fi fost ale lor.

Mail-ul:

Good day,

*
I am writing you concerning the bonus for 2006 following the contract with Ringier AG.
*
We are at the end of March, and Daniela Radu assured me that the money will be paid in April 2007. I think you are aware that I had an understanding with Thomas Landolt that the money will be paid within 30 days after I lived Ringier Romania in October 2006. But, despite our understanding, despite the fact that we had a written form of it, Thomas didn’t keep his word.
*
I am reminding you that I am asking for nothing else but the money I worked for.
*
I am reminding you that after I lived Ringier Romania I have not done anything in order to harm the company (public statements, attacks, etc), I’ve just did my work for another company. This is the way I think is fair to act and I hope Ringier Romania understands the same.
*
Also, I am reminding you that the fact you have now a very strong product in Libertatea is due partly to me, too, and to my 11 years work for Ringier Romania. I am waiting for an answer from you.

Thank you and best regards,

P.S: Also my ex-deputy, Cristian Stancu, now the Editor-in-chief of the daily “Click!”, is in the same situation.

 1. Bogdan Reply

  “…after I lived Ringier Romania in October 2006…”

  “…after I lived Ringier Romania I have not…”

  cam prost cu engleza:)

 2. ionel Reply

  vai de capul lui.
  “mare” redactor de presa si habar nu are engleza.

 3. Victor Ciutacu Reply

  Scria mai bine cand le-a bagat casacavalu-n cont elvetienilor?
  Acum s-au prins si-l amendeaza retroactiv ca n-a invatat engleza?
  Contractele se respecta doar in Elvetia?

  Nu ma luati in seama, astea-s mizile mele rautacizme de week-end. Iar intrebarile sunt pur retorice:)

 4. Adrian B Reply

  “Good day,”

  Cred ca vorbeste mai curand australiana 🙂 Mesajul e evident intr-o engleza stangace, dar, pana la urma, e ziarist roman, de ce sa stie bine limbi straine? 😛

  Sper sa-si recupereze banii totusi.

 5. PlecatDinRingier Reply

  Aoleu… si eu am bonus de luat de la Ringier. Adica n-o sa-l iau? Eu nu m-am inteles sa-l iau mai devreme. Astept curios luna aprilie. Iulian, sa nu-mi publici IP-ul. …lasa-ma anonim ca pe urma ma iau astia in vizor si chiar nu-mi mai dau nimic. 🙂

 6. Iulian Comanescu Reply

  PlecatdinRingier: aha, deci aveai bonus, fire-ar a dracu’ de treaba. Si eu care n-aveam. In alta ordine de idei – saracul Ringier, ca sa zic asa.

 7. anaerobika/ul Reply

  eu nu i-am citit niciodata… limba romana o stiu cei doi?????

 8. buracu Reply

  pai de ce-l publici, daca n-ai probe? care-i scopu’? Macar tu stii de ce l-ai postat?!

 9. daniela Reply

  Domnii Halpert si Stancu sa taca !!! Iulian, daca tot e vorba sa vorbim despre datorii, cred ca ar trebui precizat si faptul ca “musiu” Halpert a plecat de la Ringier fara sa predea laptopul de serviciu si, de asemenea, fara sa lase la serviciul contabilitate cardul “burdusit” cu banii care ar fi trebuit fi folositi de redactori care plecau in delegatii. Alt laptop a fost pastrat, probabil ca amintire pentru vremurile frumoase la Libertatea, si de domnul Cristian Stancu si de fosta sefa de la departamentul “Eveniment”, Rodica Lazar. Nu mai punem la socoteala reportofoanele, aparatele foto si multe altele pastrate de cei ce-au plecat la Patriciu. Poate ca, intr-adevar, nu e vorba de sume mari (cateva mii de euro paguba Ringier per-total) dar niste oameni cu veniturile lor, fost redactor-sef si redactor sef adjunct, sa se bucure atat de mult pentru niste amarate de calculatoare, mi se pare cel putin bizar.
  Nu mai pun la socoteala o plangere primita in urma cu 3 saptamani la sediul Ringier, referitoare la un complicat si sofisticat sistem GPS oferit Ringier anul trecut, in martie, spre testare, sistem pe care domnul Stancu cu onor il “testeaza” cu succes si in ziua de azi pe Passatul sau. Evident, Stancu a refuzat sa-l predea cand a parasit compania iar Ringier este pusa, in fata unei firme respectabile, intr-o situatie delicata. Mi se pare rusinos!

  PS. Apropo de scrisoarea asta… imi vine greu sa cred ca a lucrat pentru Ringier un om care pune virgula inainte de “etc” si care se exprima atat de rudimentar. Dar, ma rog…

 10. ciprian dragos Reply

  ma bag si eu in seama, ca tot m-au provocat cateva comentarii referitoare la greselile facute aici.
  after I lived Ringier Romania I have not done anything – e total aiurea
  corect era – after I had left Romania I did not do anything
  asta pe langa folosirea altui verb, cum bine s-a observat
  si ar mai fi cateva catastrofe – I’ve just did my work –
  trebuia – I’ve just done my work
  daca si nespecialistii ca mine le vad pe astea… sunt cam groase

 11. catalin tolontan Reply

  Daniela este Daniela Radu, fost HR la Ringier, acum publisher la Pro? 🙂 Nu de alta, dar informatiile par venite de la un nivel ridicat de decizie din Ringier?

 12. Iulian Comanescu Reply

  Cătălin: IP-ul nu e de Publimedia (şi nici de Ringier), iar adresa de mail e una privată. Ceea ce, desigur, nu înseamnă că Daniela nu e… Daniela. Dar altceva n-aş putea să-ţi spun.

 13. Iann Reply

  Mi se pare hilara si tipica pentru presa romaneasca modalitatea in care au ales fostii angajati Ringier sa isi rezolve aceasta problema cu fostii angajatori.
  Nu iau partea Ringier, vad ca ofera bonusuri in functie de performanta echipelor de managament (chiar si celor plecati observ in timpul anului) si prime decente angajatilor.
  Adica ne plangem colegilor ca aia nu ne dau banii cand cea mai tare stire ar fi fost ca fostii responsabili editoriali isi dau in judecata fostii angajatori pentru neplata bonusurilor. Daca tot exista sectii specializate pe conflicte de munca la tribunale de ce sa nu apelam la ele? Ca sa urmam si noi calea legala si sa existe precedente. Ca ma gandesc ca isi permit un avocat nu, in timp ce colegii lor din redactie ma indoiesc ca da.
  Si doamna daniela, daca tot face parte din management ar trebui sa stie ca poate sa isi dea in judecata fostii angajati (inclusiv pentru depasirile telefonice neachitate la timp), pentru ca oricum legea o obliga sa dea in 3 zile cartea de munca. Si banuiesc ca pentru laptopuri, reportofoane, gps-uri exista procese verbale de predare-primire? Sau la nivelul ala nu se cadea?

Post your thoughts