Acelaşi font la logo-ul Money Channel şi Money Express

“A C” are o observaţie foarte interesantă în subsolul postului în care anunţam lansarea “The Money Express” la Vântu: fontul de la logo e acelaşi cu cel de la “The Money Channel”. Am suprapus cele două logo-uri şi s-a dovedit că are dreptate, probabil că s-a făcut un pic de kerning la revistă, plus un pic de doftoriceală în Illustrator, de aia nu corespond perfect, dar fontul e acelaşi.

300_suprapunere_tmc_money_e1.jpg

De ce zic eu că obserbvaţia lui AC e foarte interesantă: se produce în felul ăsta un transfer de identitate fără ca telespectatorul sau cititorul să realizeze. Coerent, pe schema asta Money Express ar trebui legat cu The Money Channel, şi nu cu Realitatea. Dar n-a zis nimeni că n-o să fie 🙂

E de văzut şi site-ul. E un tip de branding transmedia mai subtil decât cel de la Sârbu, în orice caz. Şi în general, Pro-ul e din ce în ce mai puţin… grozav, dar parcă tuturor le e din ce în ce mai greu să-l surclaseze. Întrebări:

– funcţionează mesajul ăsta la limită? eu nu l-am recepţionat conştient, AC, da.
– cum funcţionează şi la ce foloseşte el? Ştiu că întrebarea pare stupidă, dar hai să enumerăm posbilele obiective ale lui Dragoş Stanca, cred că asta ne limpezeşte.

 1. kakamaka Reply

  iulian, imi pare rau, dar eu am spus prima oara despre fontul identic, ca si comentariu la acelasi post al tau. (“desi fontul folosit pentru “money”-ul de cap de coperta e identic cu cel folosit la the money channel……”)

  poate e lipsa de modestie, dar nu m-am putut abtine…. mai ales ca tu pledezi pentru identificarea surselor.

 2. Alex C Reply

  Multumesc de precizarea “sursei”.
  Acuma nu doresc sa exagerez cu analiza siglelor grupului Realitatea.Catavencu … dar se poate observa ca si pe site-ul grupului (www.gruprc.ro), fontul folosit la logotip este acelasi cu cel de la revista Academia Catavencu, doar un pic redimensionat

 3. Andreas Reply

  Stimate domnule Comanescu, am o rugaminte la dumneavoastra. Conform unui articol publicat in cotidianul “Gandul” in editia din 10 februarie, au fost prezentati ultimii indici de audienta dati publicitatii de catre Studiul National de Audienta (SNA). Totusi, pe site-ul SNA nu apare un comunicat in acest sens in care sa fie prezentate oficial datele. Au facut cei de la “Gandul” o solicitare speciala in acest sens? Sau…? Ma intereseaza acest subiect si v-as ruga, daca puteti, sa-mi comunicati, prin intermediul acestui blog, unde as putea (un comunicat, un link) gasi toti indicii de audienta prezentati in ziarul Gandul. Multumesc frumos

 4. zenit Reply

  Sunteti fantastici…ce descoperire ati facut. Ca seamana fonturile de la Money Channel şi Money Express’. Pai…juma’ de popor a vazut asta, Dar nu era cazul sa vorbim despre un lucru atat de evident. Sa va certati acum care a zis primul…e chiar deplasat. E un blog destept aici, zic, vorbiti despre kestii mai destepte! Atat.

 5. Iulian Comanescu Reply

  Andreas: SNA e platit de agentiile de publicitate si de grupurile importante de presa, iar acestea pot face ce doresc cu el. De pilda, sa-l publice. In esenta, insa, e vorba de un studiu care se utilizeaza la masurarea eficientei reclamei in presa tiparita. De aceea, n-o sa gasiti nicaieri studiul integral, ci numai diferite interpretari.

  Cautati si aici pe blog, o sa gasiti cate ceva.

Post your thoughts