Academia Cațavencu a depus plângere penală împotriva a 500 de demnitari

Acuzația: fals în declarațiile de avere. Detalii pe blogul lui Cătălin Prisăcaru, proaspăt deschis cu această bombetă de presă pe Facemcatavencu.ro, dragi domni, iertați-mă că v-am neglijat în ultima vreme, au răsărit destule chestii acolo. E vorba de vreo 300 și ceva de angajați în Guvernul României (inclusiv miniștri) și restul parlamentari. În numărul de mâine, se vorbește despre deputatul Costache Mircea (PRM) și faptul că acesta nu a trecut venitul din 2005 la rubrica respectivă. Chiar fals în acte publice nu știu dacă e, că nu sunt jurist, dar oricum – pentru ce era rubrica aia în declarație?

Să vedem ce-o să se aleagă. Deocamdată, nimic nou de la plângerea NGO-urilor cu privire la barterul dubios al lui Jiji Becali cu Pro TV.

Textul din Academia Cațavencu de mâine:

Costache Mircea este deputat. De Buzau. Din partea PRM. Pacat, nu a invatat nimic de la seful sau de partid si rezerva. Tot ce a putut sa scoata din el au fost urmatoarele: „Nu am dispozitia necesara sa stau de vorba cu tine“. Sau: „Te caci pe tine, dom’le!“. Si inca: „Bai, voi astia de la Catavencu nu aveti contract cu TVR-ul? Lasa, ca o sa am eu grija de voi de o sa va mearga fulgii!“. Slab, slab de tot. Puteati mult mai mult, domnule deputat PRM Costache Mircea. De exemplu, puteati sa completati in declaratia de avere rubrica intitulata „venit anual incasat“. Nu era foarte greu. Conform legii, acolo trebuia declarata suma incasata in ultimul an fiscal incheiat. Adica, in cazul dumneavoastra (care ati completat declaratia de avere in decembrie 2006), banii din 2005. Cu aceasta ocazie, ne cacam pe noi in continuare si va anuntam, domnule deputat, ca la finalul declaratiei de avere pe care ati semnat-o se gaseste urmatoarea fraza: „Prezenta declaratie constituie act public si raspund, potrivit legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor mentionate“. Ceea ce inseamna ca veti da cu subsemnatul si la Parchet, vom avea noi grija sa mai sunam pe acolo sa intrebam cind va cheama. Bineinteles, daca inainte de asta nu pune Vadim in aplicare planul ala al lui cu impuscatul ziaristilor pe stadioane.

One thought on “Academia Cațavencu a depus plângere penală împotriva a 500 de demnitari”

  1. am sa urmaresc cu interes desfasurarea acestui eveniment, eu insumi depunind o astfel de plingere impotriva unui comisar sef de politie.
    sunt curios cum trateaza parchetul astfel de cazuri.
    stie cineva ce zice legea in astfel de situatii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *