A început! – şi imediat după el, a început şi o clonă

Adrian Năstase a început să posteze pe blogul pus sus de JEG/Darius Groza, la Nastase.Wordpress.com, în dulcele stil nervos, aşa cum promisese la “Vorbe grele” a lui Ciutacu. Scurt, supărat şi tranşant. Deocamdată, sunt două chestii legate de un articol al lui Sever Voinescu, care l-a enervat, şi un (alt) ziar, care de asemeni l-a enervat. Presa asta e ceva, dom’le!

S-ar putea ca o parte din dracii lui Năstase să nu vină însă de la presă, ci chiar de la blog, fiindcă deocamdată magistrul de-abia deprinde tainele interfeţei de administrare din WordPress, cu ajutorul unei tinere colaboratoare care s-a aflat alături de el şi la bine, şi la rău timp câţiva ani. Ca mâine-poimâine-l vedem scotocind după RAM pe la vreun second hand…

UPDATE: Şi nici n-a început bine, că a apărut şi un blog în oglindă, Bombonel.Wordpress.com. Posturile sunt identice, cu excepţia ultimelor rânduri, unde e vorba de coadă la toaleta familiei Năstase sau sentimente tandre pe care Năstase le-ar nutri la adresa lui Irinel Columbeanu. Acu’ eu zic că o să se enerveze de-a binelea. Hai să facem pariuri – îşi ia grigoreştii şi pleacă de pe blog sau rămâne? Eu zic că rămâne.

nastase_bombonel1.jpg
 1. dorin Reply

  ramane , cel putin in blogosfera o sa incerce sa se tina up daca in rest e down 🙂

 2. Lucian Reply

  Chestii de genul asta fac deliciul oricui, sunt mandru ca am ce citii:D…in sfarsit, in dulcele stil romanesc la aproape 4 ani dupa ce am aplaudat, am scuipat si acum radem…de Bombo.E ok..e ok..e democratic…

 3. milli Reply

  Nu este singura noutate: se pare ca va divorta de Danuta. Asta ar fi o manevra prin care sa scape de niste dosare.Informatia am citit-o intr-un ziar iesean care are o rubrica de birfe care se ocupa de politica de la Bucuresti.Toate aceste birfe s-au confirmat de-a lungul timpului, mai devreme sau mai tirziu.

 4. Florin Dumitrescu Reply

  urmatorul post de pe nastase ar trebui sa fie dsp. bombonel
  daca tot lupta cu garda jos, daca tot o da democratic si friendly, daca tot vrea sa se antureze cu blogosfera, hai s-o faca pina la capat.
  acuma, CE ANUME ar trebui sa scrie – asta e o problema…

 5. Zoran Reply

  Nu-mi vine sa cred – blogul lui Nastase. Oricum, interesant este ca stilul lui blogoreic este foarte diferit de cel oratoric – propozitii scurte si la obiect vs. fraze sforaitoare si fara sens. Pe de alta parte, Nastase cel de pe www pare atat de copilaros. Ce dracului de comunicare mai e si asta:
  “Salut. Astazi e prima zi pe blog. O sa va spun, din cand in cand, ce gandesc.Si, mai ales, ce ma enerveaza. Spre exemplu, m-a enervat articolul lui Sever Voinescu, din Cotidianul de astazi.”
  Horror. Pe de alta parte, macar imi confirma ca de fapt Nastase este un mamma’s boy care nu s-a maturizat niciodata.

 6. Iulian Comanescu Reply

  Florin: a facut o mutare cu potential exploziv. Era clar ca o sa apara Bombonel sau ceva asemanator – sau, macar, ca o sa-l injure lumea de o sa-l treaca Dunarea.

  Stau si ma-ntreb de ce sa vorbesti unui auditoriu dinainte ostil. O sa te alegi imediat cu o crosa de golf sau ce-i baga Bombonel lui Nastase in fund si intotdeauna se va gasi un intelectual rasat care sa considere ca asta-i o gluma bestiala.

  Nu ca mie imi place Nastase, dar daca n-as avea alta treaba in viata decat el, m-as ocupa serios de ce-a facut si ce-a insemnat pentru Romania.

  Altfel, omu’ are evidente virtuti de incasator. Pariul meu e ca o sa ramana si cineva va sterge injuraturile fara mila la el. Nu stiu ce se va intampla cu Bombonel, care e ceva profesionist, dupa cum a facut maimutareala aia in Photoshop.

  Una peste alta, eu zic ca Nastase s-a bagat intr-o dandana. Desi mesajele lui sunt informale si mai bune decat ale altor politicieni care scriu pe bloguri.

 7. Florin Reply

  Asumptia mea fundamentala este ca nu doar injuraturile vor fi sterse de pe blog.
  De pilda, nu-mi vine sa cred ca nimeni nu i-a spus cat de nefericit (asta ca sa ramanem in domeniul politically correct) este titlul cartii despre Titulescu. Ca citatul nu e rau, sunt de acord, insa la ce e bun, ce vrea el sa ilustreze din peisajul prezentului?

  Asa ca o tin pe ale mele. Nastase are nevoie de blog ca sa-si aduca aminte de vremurile lui bune: cand emitea enormitati si cenzura alte pareri. Diferenta fundamentala intre pozitia de premier si pozitia de blogger este ca acum poate sa faca ce vrea, sunt soldatii lui de plumb, asa ca poate s-o dea inainte nestingherit de nimeni, dar mai ales nestingherind pe nimeni.

 8. Iulian Comanescu Reply

  M-ai trimis la DEx. Acolo nu exista talk-show. Poate la asta se refereau profii.

  Oricum – exista “Intrebati aici” pentru lucrurile astea.

Post your thoughts