700.000 de iPhone-uri vândute într-un week-end

Ceva mai mult de doi americani dintr-o mie sunt posesorii unui iPhone, la câteva zile de la lansare, dacă e să ne luăm după estimarea Bloomberg.com, care relatează despre impactul avut de ultima jucărie Apple în magazine. Scopul lui Jobs: 10 milioane de telefoane în 2008 – cu alte cuvinte, ca cel puțin 3 % din americani să posede un iPhone.

Cam ce i-ar putea mâna pe americani să-și cumpere un asemenea device? Apple e o modă, se știe de la iPod încoace. Ar mai fi o campanie de marketing bine pusă la punct, în jurul carismaticelor prezentări ale lui Steve Jobs, ca fragmentul ăsta:

Un atu al telefonului e probabil modul cum poți pune degetul pe el. Mi-am cumpărat de curând un Creative Zen și cel mai amuzant e touchpad-ul cu care te poți juca în locul iPod wheel-ului. Touchpad-ul de laptop a fost și el o mare găselniță la vremea lui. Probabil că tactilul dă un soi de măsură a intimității victorioase cu device-ul.

Mă gândesc cum ar arăta (ori s-ar pipăi) un iPhone sau un alt gadget din plastilină. Gogorițe asemănătoare au avut un potențial de miliarde.

8 thoughts on “700.000 de iPhone-uri vândute într-un week-end”

 1. Bine ca nu faci parte din ceata alora care critica tot… De “wanna be Dvorak” cu iz romanesc care se uita ,ca orice taran ce isi ia telefon, “sa aiba mp3 ca sonerie” si apoi se bucura ca iPhone nu are aceasta facilitate => IPhone sux.
  IPhone este o revolutie in lumea telefoanelor mobile chiar daca unii privesc invidiosi la mica masinarie de peste ocean cautand nod in papura. Unii nu o sa inteleaga niciodata de ce Motorola V3, cu toata ca a fost un telefon prost sub aspect al functionalitatii, a avut succes enorm la vanzari.

  Apple insa si-a creat un sinonim al elegantei. Toata lumea isi doreste un Apple fie ca e Mac, IPod, Cinema Display , etc. Poate ca au avut un iz de exclusivitate in produse, de woow …nu stiu. Insa cert e ca unii mor de ciuda din cauza asta *cought* Microsoft *cought*

 2. Iulian, m-am uitat si pe alte surse (externe) si ai dreptate 100%. Oricum, eu n-o spusesem ca un repros, ci numai ca fapt divers, ca surse diferite nu inseamna acelasi lucru. 🙂

 3. Clocky, sint de acord ca produsele Apple atrag cu un design placut, ca sint dorite de toti tocmai pentru ca au preturi ridicate si te departajeaza de colegi sau amici care nu au 600$ de aruncat pe un touch-screen phone, doar pentru ca arata cool. Sint si or sa apara o groaza de alternative, unele mult mai deschise ca platforma (e.g. Nokia N800 nu e un telefon mobil, dar e apropiat ca produs, permite apeluri VoIP), exact ce s-a intimplat si cu iPod. Produsele Apple sint doar pentru cei care vor sa fie flashy, trendy, noi astia muritorii de rind asteptam revolutia post-iPhone.

  PS: Apropo, corect e *cough* (simulezi tusea) nu *cought* (tu stii ce inseamna).

 4. Am avut ocazia sa butonez un i-Phone si trebuie sa recunosc ca e bestial. Intre timp apar noi informatii si am sa-ncerc sa le pun la dispozitia celor interesati de i-Phone.
  La capitolul calitati….pai claritatea imaginilor si dimensiunea ecranului te lasa cu gura cascata pentru o buna bucata de timp.
  Usurinta fenomenala de a manevra “prin telefon”.

  Dar am sa trec la defecte ca acolo e buba….
  …prima ar fi bateria.Ea nu poate fi schimbata.Cand “moare” aparatul trebuie trimis la cei de la Apple si ei ii schimba bateria.
  …nu are cartela SIM.Telefonul trebuie activat prin internet accesand pagina celor de la Apple.Cel putin asa e situatia aici,in America….
  …nu poti inregistra video…
  …camera foto e de 2 mega,ceea ce e foarte putin…
  …nu are sonerii(ringtonuri) de unde sa alegi…
  …reteaua in care e,cea de la AT&T,nu e 3G.E retea EDGE.Deci mai slaba ca performanta.

  Pana una-alta….ca perere personala…e un dispozitiv BESTIAL.

 5. Unde mai e exclusivismul daca se cumpara in halul asta de catre mase? Este un exemplu tipic de indobitocire in masa prin marketing agresiv. Exista alte dispozitive mult mai performante dar daca Jobs declara ca 55% este profit brut masele vor dori sa arate faptul ca au bani de aruncat…. Bravo lor. Pe mine ma serveste mult mai bine nokia e61 de pe care scriu aceste randuri. Cei ce vor lua jucaria iphone vor dori sa arate ca au avut bani de aruncat si chiar asta e esenta nu? Btw, e periculos sa fie telefonul mai inteligent decat proprietarul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *