5,2 milioane de romani pe Internet in aprilie

Trafic.ro a numarat, pe site-urile inscrise la el, 5.213.241 de utilizatori de Internet in aprilie. Tot Trafic.ro estimeaza o crestere cu 50 la suta a traficului romanesc, pana la sfarsitul anului (de la 4 la 6 milioane).

Comunicatul de presa:

Bucuresti, 11 mai 2006/netBridge/

In luna aprilie, 5.213.241 romani au accesat internetul cel putin o data, conform monitorizarii efectuate continuu de Trafic.ro pe majoritatea site-urilor web din Romania.

Trafic.ro, serviciul de analiza web, oferit de compania netBridge, care monitorizeaza peste 20.000 de site-uri romanesti(20.884 in acest moment*), a contabilizat in luna aprilie a acestui an 5.213.241 vizitatori unici din Romania si 15,056,989 vizitatori unici din strainatate.

Numarul audientei active a internetului in Romania, adica a romanilor care acceseaza internetul cel putin o data pe luna, a crescut astfel, cu 10,04 % fata de inceputul anului, cand, conform serviciului Trafic.ro, se situa doar la 4.737.426 de utilizatori activi.

??€??Pana la sfarsitul anului, estimam o crestere de pana la 50% a numarului de utilizatori activi de internet, adica undeva in jurul cifrei de 6 milioane”, a spus Tudor Fratila, directorul Diviziei de Analiza Web din cadrul companiei netBridge, divizie care dezvolta serviciile Trafic.ro, Statistici.ro si T3.ro.

Dintre vizitatorii din strainatate ai site-urilor romanesti, cei mai multi sunt din Statele Unite (18,27%), Marea Britanie (8,39%), Germania (3,95%), Canada (3,70%), Italia (2,83%), Franta (2,44%). Numarul mare al acestora, de trei ori mai mare decat al vizitatorilor din Romania, se datoreaza site-urilor romanesti care ofera servicii internationale ( precum download, dating) si a utilizatorilor din diaspora.

Va invitam sa ne contactati pentru detalii privind monitorizarea audientei pe internet a site-urilor, categoriilor de site-uri sau a internetului in ansamblu, folosind datele de contact de mai jos. Va raspunde intrebarilor dumneavoastra Ionut Oprea, Director de Comunicare al companiei netBridge.

*In data de 11 mai, ora 9.00. Aceasta cifra creste permanent. Pentru cele mai recente date, consultati www.trafic.ro .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *