40 de jurnalişti şi corectori disponibilizaţi de la Evenimentul zilei, joi

Un lucru despre care nu voiam să pomenesc până joi, când se va întâmpla, dar a scris Tiberiu Lovin ceva, aşa că iată amănuntele:

– 40 de disponibilizaţi de la “Evenimentul zilei”, se desfiinţează departamentele de corectură şi corespondenţi, mai multă lume de la Social şi Bucureşti, dar şi din alte departamente
– şase salarii compensatorii, oamenii vor fi chemaţi joi, pe rând, şi Ringier va propune încetarea contractului de muncă prin acordul ambelor părţi
– măsura scalează schema de resurse umane până la limită, dacă e să se mai întâmple ceva cu ziarul, nu la capitolul oameni se poate întâmpla.

Înţelegeţi probabil de ce nu voiam să scriu despre asta până joi, când toată povestea va fi început, e o “ştire neplăcută”. Informaţiile mele sunt destul de precise, precum se vede mai sus, dar aş prefera ca eu să greşesc dacă asta ar crea o situaţie mai bună pentru ziar şi oameni. Din păcate, atât cât se poate vorbi la viitor, e cam sigură.

UPDATE: Petrişor a urmărit ştirea şi spune că disponibilizările se fac azi, din cauza informaţiilor apărute pe net. Aia e, dacă “comunicăm prin canalele uzuale”, adică nimic… Urmăriţi continuarea la el.

 1. ruxandra Reply

  stai nitel, cum adica se desfiinteaza corectura? si corespondentii!? vai de capul lui de evz, plin de greseli si cu stiri locale de pe agentii… cool!

 2. zEVZec Reply

  Un management prost va da intotdeauna vina pe mediu, criza si conditiile meteo.
  Nu e admisibil la un brand precum EVZ sa se ajunga la asa ceva. O redactie se cladeste cu greu, un om bun care pleaca ia odata cu el si o parte din cei cu care a lucrat.
  Raspunsul e clar: managementul dezastruos, adica proasta comunicare, lipsa de strategie si oameni care au avansat ierarhic pana au ajuns la nivelul lor de incompetenta.

 3. zEVZec Reply

  Cred ca tocmai in situatiile de criza se vede cine e manager si cine e gestionar. Acum se vede cine are viziune si poate oferi o perspectiva angajatilor si cine da cu barda fara sa masoare, in mod mecanic. E criza dom’le, n-avem ce face.
  Iar in perioada de criza oamenii, angajatii buni sunt cei care fac diferenta. Daca ii tratezi fara tact, nu comunici cu ei si faci liste prin birouri, cat de motivati vor fi ei sa traga in continuare.
  Raman la concluzia ca actualul management nu e la inaltima brandului care, inca, mai e EVZ.

 4. Iulian Comanescu Reply

  zEVZec: Da’ Iartă-i, frate, şi tu, că n-a fost vesel. Am înţeles până la urmă că lista de ziarişti conţine 28 de nume, orice-ar fi asta. Prefer însă să nu mai revin, că nu e înmormântarea lui Dolănescu.

 5. Dan Reply

  Dincolo de orice discutii, e pacat, pentru ca un jurnalist se formeaza foarte greu. In ani. Spun asta pentru ca am si eu vreo 20 de ani de experienta in breasla si e neplacut prin ce trecem cu totii. Oricum, toata presa scrisa e intr-un regres vizibil dar e pacat de cariera oamenilor.

 6. marius toader Reply

  Salut Iulian. M-am uitat asa intr-o doara la reportajul de la Pro si pe la jumatatea lui m-am vazut pe mine la revolutie !!!! Acum 20 de ani, in piata palatului, incercand sa ma adapostesc de gloante. Poate ma recunosti si tu, cu mana la cap, ma uit la un moment dat in camera. Nu-i asa ca-i tare viata asta?

  Curios este ca pe cand eram in pro eu am vizionat toata arhiva cu revolutia cand am facut un serial despre 10 ani de la 1989. Atunci nu m-am vazut. De altfel finalul reportajului, in slow, este dintr-un promo facut de mine atunci, pe muzica de cranberries (nu erau restrictii cu muzica pe atunci).

  Multumesc pentru reintalnirea cu mine.
  Marius

Post your thoughts