40 de jurnaliști și corectori disponibilizați de la Evenimentul zilei, joi

Un lucru despre care nu voiam să pomenesc până joi, când se va întâmpla, dar a scris Tiberiu Lovin ceva, așa că iată amănuntele:

– 40 de disponibilizați de la “Evenimentul zilei”, se desființează departamentele de corectură și corespondenți, mai multă lume de la Social și București, dar și din alte departamente
– șase salarii compensatorii, oamenii vor fi chemați joi, pe rând, și Ringier va propune încetarea contractului de muncă prin acordul ambelor părți
– măsura scalează schema de resurse umane până la limită, dacă e să se mai întâmple ceva cu ziarul, nu la capitolul oameni se poate întâmpla.

Înțelegeți probabil de ce nu voiam să scriu despre asta până joi, când toată povestea va fi început, e o “știre neplăcută”. Informațiile mele sunt destul de precise, precum se vede mai sus, dar aș prefera ca eu să greșesc dacă asta ar crea o situație mai bună pentru ziar și oameni. Din păcate, atât cât se poate vorbi la viitor, e cam sigură.

UPDATE: Petrișor a urmărit știrea și spune că disponibilizările se fac azi, din cauza informațiilor apărute pe net. Aia e, dacă “comunicăm prin canalele uzuale”, adică nimic… Urmăriți continuarea la el.

8 thoughts on “40 de jurnaliști și corectori disponibilizați de la Evenimentul zilei, joi”

 1. stai nitel, cum adica se desfiinteaza corectura? si corespondentii!? vai de capul lui de evz, plin de greseli si cu stiri locale de pe agentii… cool!

 2. Un management prost va da intotdeauna vina pe mediu, criza si conditiile meteo.
  Nu e admisibil la un brand precum EVZ sa se ajunga la asa ceva. O redactie se cladeste cu greu, un om bun care pleaca ia odata cu el si o parte din cei cu care a lucrat.
  Raspunsul e clar: managementul dezastruos, adica proasta comunicare, lipsa de strategie si oameni care au avansat ierarhic pana au ajuns la nivelul lor de incompetenta.

 3. Cred ca tocmai in situatiile de criza se vede cine e manager si cine e gestionar. Acum se vede cine are viziune si poate oferi o perspectiva angajatilor si cine da cu barda fara sa masoare, in mod mecanic. E criza dom’le, n-avem ce face.
  Iar in perioada de criza oamenii, angajatii buni sunt cei care fac diferenta. Daca ii tratezi fara tact, nu comunici cu ei si faci liste prin birouri, cat de motivati vor fi ei sa traga in continuare.
  Raman la concluzia ca actualul management nu e la inaltima brandului care, inca, mai e EVZ.

 4. zEVZec: Da’ Iartă-i, frate, și tu, că n-a fost vesel. Am înțeles până la urmă că lista de ziariști conține 28 de nume, orice-ar fi asta. Prefer însă să nu mai revin, că nu e înmormântarea lui Dolănescu.

 5. Dincolo de orice discutii, e pacat, pentru ca un jurnalist se formeaza foarte greu. In ani. Spun asta pentru ca am si eu vreo 20 de ani de experienta in breasla si e neplacut prin ce trecem cu totii. Oricum, toata presa scrisa e intr-un regres vizibil dar e pacat de cariera oamenilor.

 6. Salut Iulian. M-am uitat asa intr-o doara la reportajul de la Pro si pe la jumatatea lui m-am vazut pe mine la revolutie !!!! Acum 20 de ani, in piata palatului, incercand sa ma adapostesc de gloante. Poate ma recunosti si tu, cu mana la cap, ma uit la un moment dat in camera. Nu-i asa ca-i tare viata asta?

  Curios este ca pe cand eram in pro eu am vizionat toata arhiva cu revolutia cand am facut un serial despre 10 ani de la 1989. Atunci nu m-am vazut. De altfel finalul reportajului, in slow, este dintr-un promo facut de mine atunci, pe muzica de cranberries (nu erau restrictii cu muzica pe atunci).

  Multumesc pentru reintalnirea cu mine.
  Marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *