4 greşeli ale Realităţii, cu Cătălin Oprişan

Cătălin Oprişan are zilele numărate la Realitatea TV, zice Tolo. Precaut ca totdeauna, Cătălin (bloggerul) dă informaţia la modul optativ-condiţional, citând “surse”. Eu zic că nu e decât o chestiune de timp până ştirea lui Tolo se va adeveri, pentru că Realitatea TV a făcut cel puţin patru greşeli în privinţa lui Oprişan:

– ca lider de ştiri, a încercat să contracareze challengerul (Antena 3/Mircea Badea) cu un me-too, s-a raportat cu alte cuvinte la Badea încercând să facă un lucru asemănător
– Oprişan e prost ales in start – politeţea mă împiedică să spun mai mult
– tentativa de format propriu nu e mai mult de o tentativă, cu toate desenele acelea ale aspirantului la statutul de vedetă
– Realitatea TV nu şi-a imaginat un “plan B”, o variantă de fugă, pentru cazul în care lucrurile ar fi evoluat cum au evoluat, cu Oprişan după miezul nopţii şi deloc convingător – la fel cum nu a avut un plan B nici în mult mai costisitoarea chestiune a meciurilor.

UPDATE: “Jurnalul naţional” (cine altcineva?) spune despre Cătălin Oprişan că şi-a dat demisia. O ieşire un pic mai elegantă de pe post, dar care nu schimbă substanţial lista de mai sus.

 1. andrei Reply

  Eu ma uit la Realitatea mai mult pe net si ma deranjeaza faptul ca situl de multe ori nu merge, layout-ul e prost si streamingul e frecvent blocat. Cat despre programul pe intervalul lui Mircea Badea, ar trebui adus cineva cu un limbaj franc, direct care spune lucrurilor pe nume. Nu e mare filosofie ceea ce face Badea, trebuie doar un pic de nervozitate, si daca se poate mai putina aservire fata de patron. Parerea mea…

 2. mobi Reply

  da, me-too e cea mai mare prostie cand esti lider. oprisa e slab rau in emisiune, in afara ei nu cunosc. cred ca gheorghe trebuia pastrat acolo, cu tot cu invitati. ai idee ce rating facea? era atat de rau?

 3. Niki Vranceanu Reply

  Gheorghe nu mai facea ratingul pe care-l facea in vremurile sale bune… Gheorghe e spumos, e spontant, e sarmant…e minunat atunci cand e liber!!! Cand il pui sa cante la comanda in cor langa Turcescu si Tanase… il sufoci, il omori … Ia-l pe Gheorghe de pe “politic” …si pune-l pe “social” si sa vezi atunci rating!!!!

 4. Tudor Reply

  Pare sa fie sezonul greselilor pentru RTV. Gheorghe ca Gheorghe, dar ma incapatinez sa ma tot mir de sacrificarea lui Turcescu (n-am vazut inca, Iulian, o analiza ca cea de fata si pe tema lui). Ma rog, asta acceptind ca a fost o sacrificare dictata de rating si nu una cu alte cauze.

 5. mobi Reply

  turcescu era pur si simplu plicticos si neinteresant
  asa e el de felul lui

 6. Iulian Comanescu Reply

  Tudor: Hai să-ţi spun aici. Turcescu era deja “gata”, ca să spun aşa. L-au pierdut mai multe lucruri. Primul a fost că emisiunea lui era stat în stat şi n-a relaţionat cum trebuie cu restul Realităţii, apărut după 2004/preluarea Vîntu. Al doilea, că Realitatea n-a investit în el, ca singură vedetă reală creată de Realitatea. Al treilea, că epoca divizarii şi a batistei lui Năstase pe ţambalul lui Băsescu, anii ăia în care el făcea figură de independent, a dispărut, odată cu publicul care se mai ducea spre el ca părinţii noştri spre Europa liberă.

  Colac peste pupăză, Turcescu vrea să fie şi director de gazetă, să facă şi gigigi cu chitara pe scenă, şi articol în Dilema, şi asociaţie de “jurnalişti”, talk-show-uri, şi firmă de producţie. I se oferă un jurnal de prezentat şi îl acceptă, deşi specialitatea lui aş putea-o numi “feature talk-show-ul”, războiul 1:1 cu un invitat, pregătit dinainte şi nelegat de actualitatea zilei. Apoi, Realitatea TV mută Sută la Sută de la ora consacrată, ratingul se duce naibii, Turcescu oricum nu mai are de unde să aibă nici publicul, nici aplombul de altădată şi începe să facă emisiuni tâmpite cu Andree Marin. La apogeu, comite încă o tâmpenie, cea cu Orban şi ieşirea din CRP.

  On top of everything, omul nostru costa Realitatea cel puţin 40.000 pe lună (s-a scris de Sută la sută – eu am auzit de 57, cu tot cu marunţişurile pe care le făcea pe Romantica şi nu mai ştiu unde), are şi alte probleme de reputaţie pe care n-o să le menţionez aici fiindcă nu-s lucruri pe care le-am putut verifica.

  Cu toate acestea, cred că, vorba cântecului, se va întoarce într-o zi, iar noi nici nu vom şti. Vom fi pe alt post şi vom rămâne acolo.

 7. Tudor Reply

  Multam’, Iulian, asta asteptam. De altfel, perfect de acord cu partea legata de cazul Orban si problema de credibilitate+exagerare. Dar o mare parte din restul motivelor pare sa fie tot problema Realitatii: lor le-a placut raspindirea ui in mlte drectii, au vazut-o ca pe un cross-promotion, ei au fost cu ideea – timpita, dupa mine – a jurnalului de stiri, tot ei cu mutarea orei de show… E foarte adevarat ca de vina e si cel care accepta, nu doar cel care cere… M-a amuzat povestea cu “epoca divizarii”… nu ma pot gindi decit ca in noua epoca a divizarii, Basescu vs. restul lumii, avea totusi un rol de jucat… 🙂

 8. Iulian Comanescu Reply

  Tudor: În “noua epocă a divizării” e o problemă. Nu mai există bine şi rău propriu-zise. De aceea Turcescu nu ar fi avut pentru ce opta. Precum vedem, cine optează, azi, pierde. Cel puţin pe termen lung.

  E pe de altă parte foarte adevărat că în ce-am scris m-am concentrat pe greşelile lui Turcescu. Realitatea nu l-a ajutat deloc, asta trebuie să fie clar.

 9. cezar jipa Reply

  Opa ! S-a radicalizat Comanescu :))
  ‘Tampeniile’ lui Robert Turcescu (Victor Ciutacu, concurenta, sau altcineva RELEVANT – a se citi ‘pe aceleasi formate de emisiuni’ – din bransa ar fi avut calitatea sa aprecieze aceste ‘tampenii’, pina atunci, sorry, raman miscari profesionale si nimic mai mult/putin – dealtfel, tentativa sa de autovictimizare in cazul Orban nu a fost chiar lipsita de motivatie/succes), probleme de reputatie insa neverificate (la ce le mai pomenim atunci) – foarte tare. Cred ca Omul cu laptopul e printre noi, sau in fiecare din noi

  Apropo, problemele alea alea de reputatie se refera la anumite practici sexuale virtuale (adica la PCul de la munca), ori la consumul exagerat de afrodisiace populare, (vezi telina de gradina).

Post your thoughts