4 greșeli ale Realității, cu Cătălin Oprișan

Cătălin Oprișan are zilele numărate la Realitatea TV, zice Tolo. Precaut ca totdeauna, Cătălin (bloggerul) dă informația la modul optativ-condițional, citând “surse”. Eu zic că nu e decât o chestiune de timp până știrea lui Tolo se va adeveri, pentru că Realitatea TV a făcut cel puțin patru greșeli în privința lui Oprișan:

– ca lider de știri, a încercat să contracareze challengerul (Antena 3/Mircea Badea) cu un me-too, s-a raportat cu alte cuvinte la Badea încercând să facă un lucru asemănător
– Oprișan e prost ales in start – politețea mă împiedică să spun mai mult
– tentativa de format propriu nu e mai mult de o tentativă, cu toate desenele acelea ale aspirantului la statutul de vedetă
– Realitatea TV nu și-a imaginat un “plan B”, o variantă de fugă, pentru cazul în care lucrurile ar fi evoluat cum au evoluat, cu Oprișan după miezul nopții și deloc convingător – la fel cum nu a avut un plan B nici în mult mai costisitoarea chestiune a meciurilor.

UPDATE: “Jurnalul național” (cine altcineva?) spune despre Cătălin Oprișan că și-a dat demisia. O ieșire un pic mai elegantă de pe post, dar care nu schimbă substanțial lista de mai sus.

9 thoughts on “4 greșeli ale Realității, cu Cătălin Oprișan”

 1. Eu ma uit la Realitatea mai mult pe net si ma deranjeaza faptul ca situl de multe ori nu merge, layout-ul e prost si streamingul e frecvent blocat. Cat despre programul pe intervalul lui Mircea Badea, ar trebui adus cineva cu un limbaj franc, direct care spune lucrurilor pe nume. Nu e mare filosofie ceea ce face Badea, trebuie doar un pic de nervozitate, si daca se poate mai putina aservire fata de patron. Parerea mea…

 2. da, me-too e cea mai mare prostie cand esti lider. oprisa e slab rau in emisiune, in afara ei nu cunosc. cred ca gheorghe trebuia pastrat acolo, cu tot cu invitati. ai idee ce rating facea? era atat de rau?

 3. Gheorghe nu mai facea ratingul pe care-l facea in vremurile sale bune… Gheorghe e spumos, e spontant, e sarmant…e minunat atunci cand e liber!!! Cand il pui sa cante la comanda in cor langa Turcescu si Tanase… il sufoci, il omori … Ia-l pe Gheorghe de pe “politic” …si pune-l pe “social” si sa vezi atunci rating!!!!

 4. Pare sa fie sezonul greselilor pentru RTV. Gheorghe ca Gheorghe, dar ma incapatinez sa ma tot mir de sacrificarea lui Turcescu (n-am vazut inca, Iulian, o analiza ca cea de fata si pe tema lui). Ma rog, asta acceptind ca a fost o sacrificare dictata de rating si nu una cu alte cauze.

 5. Tudor: Hai să-ți spun aici. Turcescu era deja “gata”, ca să spun așa. L-au pierdut mai multe lucruri. Primul a fost că emisiunea lui era stat în stat și n-a relaționat cum trebuie cu restul Realității, apărut după 2004/preluarea Vîntu. Al doilea, că Realitatea n-a investit în el, ca singură vedetă reală creată de Realitatea. Al treilea, că epoca divizarii și a batistei lui Năstase pe țambalul lui Băsescu, anii ăia în care el făcea figură de independent, a dispărut, odată cu publicul care se mai ducea spre el ca părinții noștri spre Europa liberă.

  Colac peste pupăză, Turcescu vrea să fie și director de gazetă, să facă și gigigi cu chitara pe scenă, și articol în Dilema, și asociație de “jurnaliști”, talk-show-uri, și firmă de producție. I se oferă un jurnal de prezentat și îl acceptă, deși specialitatea lui aș putea-o numi “feature talk-show-ul”, războiul 1:1 cu un invitat, pregătit dinainte și nelegat de actualitatea zilei. Apoi, Realitatea TV mută Sută la Sută de la ora consacrată, ratingul se duce naibii, Turcescu oricum nu mai are de unde să aibă nici publicul, nici aplombul de altădată și începe să facă emisiuni tâmpite cu Andree Marin. La apogeu, comite încă o tâmpenie, cea cu Orban și ieșirea din CRP.

  On top of everything, omul nostru costa Realitatea cel puțin 40.000 pe lună (s-a scris de Sută la sută – eu am auzit de 57, cu tot cu marunțișurile pe care le făcea pe Romantica și nu mai știu unde), are și alte probleme de reputație pe care n-o să le menționez aici fiindcă nu-s lucruri pe care le-am putut verifica.

  Cu toate acestea, cred că, vorba cântecului, se va întoarce într-o zi, iar noi nici nu vom ști. Vom fi pe alt post și vom rămâne acolo.

 6. Multam’, Iulian, asta asteptam. De altfel, perfect de acord cu partea legata de cazul Orban si problema de credibilitate+exagerare. Dar o mare parte din restul motivelor pare sa fie tot problema Realitatii: lor le-a placut raspindirea ui in mlte drectii, au vazut-o ca pe un cross-promotion, ei au fost cu ideea – timpita, dupa mine – a jurnalului de stiri, tot ei cu mutarea orei de show… E foarte adevarat ca de vina e si cel care accepta, nu doar cel care cere… M-a amuzat povestea cu “epoca divizarii”… nu ma pot gindi decit ca in noua epoca a divizarii, Basescu vs. restul lumii, avea totusi un rol de jucat… 🙂

 7. Tudor: În “noua epocă a divizării” e o problemă. Nu mai există bine și rău propriu-zise. De aceea Turcescu nu ar fi avut pentru ce opta. Precum vedem, cine optează, azi, pierde. Cel puțin pe termen lung.

  E pe de altă parte foarte adevărat că în ce-am scris m-am concentrat pe greșelile lui Turcescu. Realitatea nu l-a ajutat deloc, asta trebuie să fie clar.

 8. Opa ! S-a radicalizat Comanescu :))
  ‘Tampeniile’ lui Robert Turcescu (Victor Ciutacu, concurenta, sau altcineva RELEVANT – a se citi ‘pe aceleasi formate de emisiuni’ – din bransa ar fi avut calitatea sa aprecieze aceste ‘tampenii’, pina atunci, sorry, raman miscari profesionale si nimic mai mult/putin – dealtfel, tentativa sa de autovictimizare in cazul Orban nu a fost chiar lipsita de motivatie/succes), probleme de reputatie insa neverificate (la ce le mai pomenim atunci) – foarte tare. Cred ca Omul cu laptopul e printre noi, sau in fiecare din noi

  Apropo, problemele alea alea de reputatie se refera la anumite practici sexuale virtuale (adica la PCul de la munca), ori la consumul exagerat de afrodisiace populare, (vezi telina de gradina).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *