3.think.1.1: articolul scris în trei, acum o săptămână, poate fi îmbunătăţit. De cine? Păi de voi

Clic aici, ca să puteţi scrie cot la cot, umăr la umăr, idee la idee cu noi!

Pornind de la 3.think.1, articolul-experiment scris în trei, cu Brăduţ Ulmanu şi Sorin Matei, am ajuns la 3.think.1.1, unde al doilea “1” stă pentru faptul că am mutat articolul pe un Wiki. De ce l-am mutat acolo: pentru ca şi voi să puteţi edita. Trebuie să vă înregistraţi, ca să monitorizăm modificările. “Monitorizare” nu se referă la datele reale ale celor care preferă să rămână anonimi, ci la evoluţia textului.

Pentru cine nu ştie, nu e ruşine să spunem că Wiki e un concept/o platformă de editare colectivă care a dat naştere celebrei Wikipedia. Ideea e că toată lumea lucrează la un articol (în cazul Wikipedia, unul de enciclopedie) şi iese ceva surprinzător de bun. Să vedem ce-o să iasă din 3.think.1.1.

  1. nimeni Reply

    Sugestie: renunţaţi la numele menţionate la tot pasul în articol. Măcar în interiorul frazelor. Nu ne interesează că 3 cuvinte au fost adăugate de cutare şi deranjează enorm lectura. De asemenea denotă nefamiliaritatea dvs. cu modul de funcţionare al wiki-urilor şi conţinutului colaborativ, deşi sugeraţi că oricine ar putea contribui.
    Referinţă: http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Ownership_of_articles

  2. SAM Reply

    Draga Nimeni,

    Proiectul nu are nimic in comun cu Wikipedia si etosul ei. Wikipedia este numai unul dintre multele wiki-uri care exista pe aceasta lume. Regulile ei nu circumscriu sau epuizeaza modalitatile posibile de folosire a ideii de wiki. In cazul nostru, colaborarea pe text a necesitat lasarea numelor in text pentru motive administrative nu de invocare a autoritatii auctoriale. Numele pot fi scoase din text, dar sincer nu am avut timp. Nu ne poti ajuta tu cu aceasta mica trebusoara? Si in cursul acestei activitati sa inaugurezi sapaturile arheologice….

Post your thoughts