3.think.1.1: articolul scris în trei, acum o săptămână, poate fi îmbunătățit. De cine? Păi de voi

Clic aici, ca să puteți scrie cot la cot, umăr la umăr, idee la idee cu noi!

Pornind de la 3.think.1, articolul-experiment scris în trei, cu Brăduț Ulmanu și Sorin Matei, am ajuns la 3.think.1.1, unde al doilea “1” stă pentru faptul că am mutat articolul pe un Wiki. De ce l-am mutat acolo: pentru ca și voi să puteți edita. Trebuie să vă înregistrați, ca să monitorizăm modificările. “Monitorizare” nu se referă la datele reale ale celor care preferă să rămână anonimi, ci la evoluția textului.

Pentru cine nu știe, nu e rușine să spunem că Wiki e un concept/o platformă de editare colectivă care a dat naștere celebrei Wikipedia. Ideea e că toată lumea lucrează la un articol (în cazul Wikipedia, unul de enciclopedie) și iese ceva surprinzător de bun. Să vedem ce-o să iasă din 3.think.1.1.

2 thoughts on “3.think.1.1: articolul scris în trei, acum o săptămână, poate fi îmbunătățit. De cine? Păi de voi”

  1. Sugestie: renunțați la numele menționate la tot pasul în articol. Măcar în interiorul frazelor. Nu ne interesează că 3 cuvinte au fost adăugate de cutare și deranjează enorm lectura. De asemenea denotă nefamiliaritatea dvs. cu modul de funcționare al wiki-urilor și conținutului colaborativ, deși sugerați că oricine ar putea contribui.
    Referință: http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Ownership_of_articles

  2. Draga Nimeni,

    Proiectul nu are nimic in comun cu Wikipedia si etosul ei. Wikipedia este numai unul dintre multele wiki-uri care exista pe aceasta lume. Regulile ei nu circumscriu sau epuizeaza modalitatile posibile de folosire a ideii de wiki. In cazul nostru, colaborarea pe text a necesitat lasarea numelor in text pentru motive administrative nu de invocare a autoritatii auctoriale. Numele pot fi scoase din text, dar sincer nu am avut timp. Nu ne poti ajuta tu cu aceasta mica trebusoara? Si in cursul acestei activitati sa inaugurezi sapaturile arheologice….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *