Reclamă la pîine feliată cu sosiile Columbenilor

Am mai spus-o și acum un an: povestea Columbenilor are ceva mitic în ea.

OK, oamenii se uită la No Comment ca să caște gura. Dar! Mai e ceva. E mitul: e frumoasa și fiara, e Suzana și bătrînul, e Cenușereasa care se pricopsește peste noapte etc. E mai nou copilul (să le trăiască și să se bucure de el); și orice copil e o minune. Și, cum toate astea sînt la TV, sînt cu atît mai reale, capătă surplus de esență; pentru că TV-ul îi face, vorba analiștilor media, bigger than life.

Fie că rîdem de Columbeni cu dispreț, fie că dimpotrivă îi adorăm telespeculativ și aspirăm la modul de viață, ei fac parte din folclorul media: îi imită comicii la TV; pasaje copioase din No Comment fac trafic pe YouTube mai mult decît în premieră pe B1TV; și mai nou sînt într-o reclamă la pîine (sub forma unor foarte reușite sosii).

Nu ar fi prima dată: o adolescentă sclifosită care îi pune întrebări tîmpe la telefon unui anume Iri apăruse deja în seria de spoturi pentru BCR Asigurări. Dar în noua reclamă la French Toast (client: Vel Pitar, agenție: Next, director de creație: Liviu David) asemănarea eroilor e de-a dreptul derutantă!

Detalii cotidiene, parcă luate din No Comment, accentuează veridicitatea. Intriga spotului este adulterul (temă dragă publicitarilor români), dar ne putem gîndi că Irinel are destul umor și autoironie încît să accepte, la o adică… Dar este doar o reclamă cu actori și indiciul cel mai clar este acela că Iri și Moni nu ar face reclamă la altceva decît la ei înșiși.

Despre lansarea și al receptarea derutantă a spotului povestește în EvZ Petrișor Obae.

5 thoughts on “Reclamă la pîine feliată cu sosiile Columbenilor”

  1. Ha-ha, cred ca badigardul e interlopul ala care a mai fost la Rom tricolo si mi se pare la Sprite in spoturi! E simpatic rau si mi cred ca a fost nitel si la racoare… Cum il chema?…

  2. romanului ii place dome sa stea cu gura cascata pe gard sa vada ce e in curtea vecinului.Acum Prigoana si Bahmutenca au si ei realty show. real boring that is …

  3. oricum e mai frumos realty show-ul lui bahmuteanca decat al lui columbeanu,barem la bahmuteanca mai vezi cate ceva interesant dar la aia doi nu vezi decat cumparaturi cumparaturi si se tot sparg in figuri.e un cuplu de kkt sunt mult prea infumurati …….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *